button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Anklagen mod sukker

Billede:
Anklagen mod sukker
Forfatter(e): 
Gary Taubes
Pris pr. stk.: 
DKK 159,20 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 199,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
I denne banebrydende bog sammenfatter den anerkendte amerikanske videnskabsjournalist Gary Taubes de mange anklager, der kan rettes mod sukker. Bogen vakte berettiget opsigt, da den i 2016 udkom i USA, og den vil være med til at sætte dagsordenen for debatten om sukker de næste mange år.

Taubes tegner et billede, der minutiøst dokumenterer, hvorfor sukker med stor sandsynlighed får rollen som dette århundredes tobak. Sukker findes overalt. Sukker er vanedannende, og det er en afgørende faktor i forhold til den globale diabetes- og fedmeepidemi, der gør hele befolkninger syge. Sukker støttes både skjult og åbent af en stærk industriel lobby. Har industrien tilbageholdt vigtig viden for at sikre sin indtjening? spørger Taubes og mener selv: Ja!

ANKLAGEN MOD SUKKER er medrivende fortalt. Bogen afdækker de mange historiske og tilfældige begivenheder, som har ført til, at vores kostråd ser ud, som de gør i dag ? og at det nu er tæt ved umuligt at undgå sukker, med mindre man selv laver al sin mad fra bunden.

Uden omsvøb og med dyb indsigt i videnskaben forklarer Gary Taubes, hvordan sukker bruges til alt fra konserveringsmiddel til cigaretter ? og hvordan den senest tilkomne variant af sukker, højfruktose-majssirup, har sneget sig ind i de fleste færdigforarbejdede fødevarer, godt forklædt af dygtig markedsføring.

Han forklarer også, hvad forskere nu ved om afhængighed af sukker, hvordan vigtig tysk forskning om sukkerets påvirkning af vores hormonsystem gik i glemmebogen efter 2. Verdenskrig ? og hvordan myten om, at ?en kalorie er en kalorie? blev til, og hvorfor det ikke passer.

Med sikker hånd har Gary Taubes udformet et rystende anklageskrift. Han tegner et billede af sukker som et stof, der i de mænger, vi nu indtager det, volder stor skade, og af en industri, som måske - måske ikke - har handlet i ond tro. Han viser også, hvor der stadig mangler afgørende forskning, og han lader det være op til sine læsere og eftertiden at fælde dommen.

GARY TAUBES er amerikansk videnskabsjournalist og forfatter til en række bøger, herunder bestsellerne Why We Get Fat og Good Calories, Bad Calories.  Hans bøger om ernæring og videnskab har haft afgørende indflydelse på sundhedsdebatten, både i USA og globalt, og de har været med til at flytte fokus fra fedt til let omsættelige kulhydrater som den primære årsag til den globale fedmeepidemi.

Taubes har tidligere arbejdet som journalist ved tidsskrifterne Discover og Science, og han har også skrevet for The New York Times Magazine, The Atlantic og Esquire. Han har tre gange vundet The Science in Society Journalism Award.

I 2012 var Gary Taubes med til at etablere The Nutrition Science Initiative. Det er en non-profit organisation, der har til formål at rejse forskningsmidler og bringe førende forskere sammen for definitivt at besvare spørgsmålet: Hvad er årsagen til de seneste tre årtiers eksplosive stigning i overvægt og diabetes over hele kloden blandt både voksne og børn?
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    DC-99891-73
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png