button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Korstog & Klosterliv - omkring Børglum Kloster

Billede:
Korstog & Klosterliv - omkring Børglum Kloster
Forfatter(e): 
Anna-Elisabeth Brade, Knud Sørensen m.fl.
Pris pr. stk.: 
DKK 216,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 270,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:

Køb bogen og spar 50%

Der sker uforklarlige og mystiske ting på Børglum Kloster
Børglum Kloster med sine levn fra middelalderens storhedstid er fascinerende for enhver besøgende, der nærmer sig de hvide, lysende bygninger højt hævet over det flade landskab. Gennem årene har stedet fået sin egen samling af myter og historier. Hvor meget er sandt, og hvor meget er fri fantasi?

I Korstog og Klosterliv - omkring Børglum Kloster giver en række middelalderforskere en del af svarene: Tore Nyberg fortæller om munkenes daglige liv og vilkår i middelalderen; Hans Krongaard Kristensen om bygningerne, deres anvendelse og ombygninger; Karen Skovgaard-Petersen fortæller med baggrund i et samtidigt manuskript om Det tredje Korstog; Anna-Elisabeth Brade beretter om middelalderens sygdomsopfattelse, tidens lægekunst og klostermedicinens betydning; Mikael Wivel fortæller om maleren Niels Larsen Stevns' arbejde med og ikke mindst forarbejder til freskerne om bl.a. Stormen på Børglum i det, der i dag er Vendsyssel Sparekasse i Hjørring; og Børglum Klosters nuværende ejer, Hans Rottbøll, har skrevet et efterskrift om nutiden.

Det mere uforklarlige og mystiske fortæller forfatteren Knud Sørensen om i den indledende beretning 'Den aften da Børglum Kloster ikke var der!'

Alle artikler er bundet sammen af en række fiktive rejsebreve fra Klosterbroder Eskils rejse til Rom, skrevet og fotograferet af Kirsten Bech Hørby. Artiklerne har baggrund i en foredragsrække i 2003-2004 på og om Børglum Kloster i middelalderen og er redigeret af Marianne Corfitsen og Jørgen Jørgensen, begge Læreruddannelsen i Hjørring.
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    6209
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png