button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Mønsterbrud i opbrud

Billede:
Mønsterbrud i opbrud
Forfatter(e): 
Allan Stevn Bach, Morten Ejrnæs, Karsten Hundeide, Mette Høyer, Jesper Mogensen, Dion Sommer, Christina Stenstrup, Vibeke Svane og Jytte Birk Sørensen
Pris pr. stk.: 
DKK 268,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 335,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:

Omdrejningspunktet for denne bog er mønsterbrydning, men som det vil fremgå, er mønsterbrydning et mangesidet og måske tvivlsomt begreb. I flere af bogens kapitler er selve mønsterbryderbegrebet til diskussion ? for hvad karakteriserer 'en mønsterbryder'? Er det at få en længere uddannelse end egne forældre nok til at kalde sig mønsterbryder? Giver begrebet overhovedet mening?

Bogen bevæger sig dybere og længere ned i mønsterbryderbegrebet, end det er set tidligere, og den tilbyder læseren en solid og kvalificeret viden om, hvordan vi forebygger negativ social arv. Der introduceres ligeledes til andre begreber, så som resiliens, tilknytningsmønstre, udviklingsstøttende kontakt, trivsel og mistrivsel, som kan være mere præcise og anvendelige begreber i forskning omkring negativ social arv og mønsterbrydning.

Bogen er skrevet til pædagoger, lærere, studerende, psykologer og andre, der har børns nutidige og fremtidige ve og vel som deres hjertesag.

Mønsterbrud i opbrud er en naturlig forlængelse af den populære bog Støt mestring - bryd mønstre

Se bogens indholdsfortegnelse

'Glem alt hvad du har lært om social arv og mønsterbrud. Denne antologi bevæger sig dybere og længere ned i de begreber, som vi har læst en masse om på seminarierne. (?) Det er velformidlet faglig nytænkning, der handler om, hvordan vi bliver til de mennesker, vi er, og hvad der kan gøres for at fremme børn og unges vækst og trivsel.'
Læs hele anmeldelsen fra 'Folkeskolen'

'Det er en glimrende bog, stramt redigeret med en perlerække af kapitler, der tilsammen kommer rigtig godt rundt om og ind i emnet mønsterbrydning. Vi har hørt og læst om begrebet i lang tid (?), men denne bog udfordrer og giver plads til en nærmere eftertanke af de forudsætninger og de konsekvenser, der er af en overfladisk brug af begrebet'.
Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift


Serien 'Pædagogik og udvikling'
Bogen er første udgivelse i serien 'Pædagogik og udvikling'. Serien består af en række grundlæggende udgivelser, der sætter fokus på centrale pædagogiske problemstillinger, teorier og forskningsmetoder. Seriens bøger tager fat på relevante temaer som mønsterbrydning, udsatte børn, marginalisering, børns udvikling og læring, pædagogen som didaktiker samt videnskabsteori og metode i pædagogisk praksis.

Serien henvender sig til studerende og undervisere på grund-, videre- og efteruddannelse (pædagoguddannelsen, Pædagogisk Diplomuddannelse og lignende), pædagoger og ledere i daginstitutioner samt pædagogiske konsulenter.
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    6295
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png