button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Styrk dit barns sprog 3-6 år

Billede:
Styrk dit barns sprog 3-6 år
Forfatter(e): 
Lis Klausen og Gry Hodal
Pris pr. stk.: 
DKK 64,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 80,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
Børns tidlige sprogudvikling er vigtig i forhold til at skabe det bedste grundlag for senere læring, blandt andet når barnet skal lære at læse. Mange forældre vil gerne støtte op om den vigtige proces, tilegnelsen af sproget er, men ved måske ikke helt, hvordan de skal gribe det an.

Styrk dit barns sprog ? tre til seks år giver et hurtigt overblik over børnehavebarnets sprogudvikling. Den har et væld af forslag til sproglige aktiviteter og idéer til, hvordan forældre på en sjov måde kan styrke deres barns sprogudvikling gennem leg og ikke mindst via de daglige gøremål i hjemmet.

Forfatterne beskriver desuden, hvordan pædagogerne arbejder med sprogudviklingen i den tid, barnet er i børnehaven. De kommer i den forbindelse ind på det vigtige samarbejde mellem forældre og pædagoger, ikke mindst samarbejdet om den sproglige treårsvurdering. Herudover kommer de ind på hørelsens betydning samt, hvad man som forældre kan gøre, hvis sprogudviklingen er forsinket. Sidst i pjecen er der et afsnit, som sætter fokus på sprogudviklingen hos tosprogede børn.

Hæftet er skrevet til forældre, men vil med fordel kunne læses af pædagoger, pædagogmedhjælpere og sundhedsplejersker, der savner inspiration til arbejdet med børnenes sproglige udvikling. De foreslåede aktiviteter og lege kan sagtens bruges inden for børnehavens rammer.

Lis Klausen og Gry Hodal er begge uddannet fra DPU med specialer inden for blandt andet tale-, høre- og læsevanskeligheder. Lis Klausen er desuden efteruddannet inden for dansk som andetsprog, og Gry Hodal er uddannet inden for Montessoripædagogik. Begge er ansat i Gladsaxe Kommune, Lis Klausen som leder for tale/hørelærerne og konsulent for tosprogede børn og Gry Hodal som tale/hørelærer. De afholder hyppigt kurser for pædagoger, forældre og lærere om børns sproglige udvikling.

Se indholdsfortegnelse og forord til hæftet

'Med pjecerne 'Styk dit barns sprog' giver Lis Klausen og Gry Hodal et kvalificeret og konkret bud til forældre om, hvad der virker, hvordan og hvorfor. (?) Disse pjecer er kort og godt meget relevante for alle forældre, også forældre med andet modersmål end dansk, samt ansatte i dagplejen og institutioner.'
Læsepædagogen
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    6214
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png