button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Styr på stavning. Skolelicens for et år. www.styrpaastavning.dk

Billede:
Styr på stavning. Skolelicens for et år. www.styrpaastavning.dk
Forfatter(e): 
Dorthe Mølgaard Mathiasen
Pris pr. stk.: 
DKK 3.000,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 3.750,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:


Besøg www.styrpaastavning.dk

Prøv gratis i 30 dage
Du har mulighed for at prøve produktet gratis og uforpligtende i 30 dage. Send en mail til forlag@dafolo.dk med skolens navn og institutionsnummer.

Loginform og licens
Produktet tilgås med UNI-Login, og skolelicensen gælder for et år ad gangen. Abonnementet fortsætter i løbende abonnement, indtil det opsiges. Har du ikke UNI-Login, kan du bestille UNI-Login her.

Yo ? Hej der ? Halløjsa ? Hey man ? Wallah ? Uanset hvordan du helst siger 'hej', så velkommen til din nye danskundervisning om stavning! Ikke staveundervisning, som du er vant til med diktat og udfyldningsøvelser i en arbejdsbog, men staveundervisning på en ny og forhåbentlig sjovere måde. Du skal selv lave staveregler og gå på opdagelse i vores sprog, og du skal arbejde meget med computere og smartphones og udnytte den teknologi, som kan være med til at gøre undervisningen og dermed
din udvikling som staver meget sjovere.

Denne form for staveundervisning kaldes 'kontekstorienteret staveundervisning'. Det betyder, at staveundervisningen tager udgangspunkt i tekster, du selv skriver og læser - altså den skolehverdag og virkelighed, du bevæger dig i. Derfor smider vi staveord, diktater og udfyldningsark langt væk!

Du skal sammen med dine klassekammerater og din lærer læse og skrive en hel masse, og så skal I på opdagelse i sproget. I skal lære strategier, som er en slags staveværktøjskasse, og I skal være detektiver, der undersøger, hvordan sproget egentlig er bygget op. Stavning er faktisk en lille bitte ting i danskfaget. Stavning er jo bare et hjælpemiddel i din skrivning. Stavning gør dine tekster lettere at læse for eksempelvis din lærer, dine klassekammerater, forældre og alle, der læser det, du skriver. Herunder kan du og din lærer se en video om, hvordan dette læremiddel kan hjælpe dig med at få styr på din stavning.

Udviklet med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Finansministeriet og KL.

'Det er en rigtig, rigtig god måde for den individuelle at hjælpe sig selv. [...] Før en diktat [kan man] læse igennem, hvad man har problemer med. [...] Jeg kan godt lide stavebloggen, for så kan man skrive ned, hvad man skal huske. [...] Jeg synes, læseskemaet er en god idé, så man kan holde styr på, hvad man skal læse.' - To elever fra 8. klasse, Østerhåbskolen i Horsens.
Se videoklip hvor eleverne fortæller om læremidlet

'Jeg synes, det er godt, fordi der er flere vinkler på dét at stave. Det iværksætter eleverne - de skal selv være i gang, de skal selv reflektere [...] Som lærer [har man] et fint overblik [...] Når man ikke laver diktater længere, kan man bruge elevoversigten, når man taler med forældrene [...] Andre læremidler går meget på grammatikreglerne [...] uden for kontekst [...] De skal ikke arbejde løsrevet med grammatik.' - To lærere fra 8. klasse, Østerhåbskolen i Horsens.
Se videoklip hvor lærerne fortæller om læremidlet

'Hvis eleverne skal lære at stave, skal de skrive - ikke terpe. Det er filosofien bag dette spændende materiale. [?] Det er på mange måder befriende at blive præsenteret for et materiale, der arbejder på et andet plan end traditionelle stavematerialer ? og så er der kun tiden og arbejdet med at skrive tekster, der kan afgøre, om eleverne bliver bedre stavere, men det er absolut et forsøg værd at arbejde på denne måde med elevernes stavning.'
Læs hele anmeldelsen fra 'Folkeskolen'
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    daf-7632-3
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png