button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

KRAP ungerådgivning

Billede:
KRAP ungerådgivning
Forfatter(e): 
Lene Metner, Camilla Winther, Maria Metner, Tinna Winther Olesen, Marie Troelsgaard
Pris pr. stk.: 
DKK 298,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 372,50 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
Et alt for stort antal unge mennesker bakser med udfordringer i en kompleks verden, hvor både egne og andres krav og forventninger kan medføre et stort pres. Et stigende antal unge rammes af stress, angst eller depression, og de har brug for vejledning og rådgivning for at få en god start på voksenlivet. Den rigtige støtte til at udfolde og udfordre de svære tanker kan være dét, der former tilværelsen i en mere positiv retning.

KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik) er et pædagogisk koncept, der med sit menneskesyn og sin metodiske værktøjskasse kan noget helt særligt i forhold til de unge, der har det svært. Med KRAP-redskaberne får de unge hjælp til at afdække og forstå deres situation, tanker og følelser, og dermed skabes grundlaget for en ændring og udvikling.

Den refleksion og de redskaber og færdigheder, som den unge får med sig i et rådgivningsforløb med KRAP, kan anvendes nu og ved de udfordringer, der måtte opstå fremover.

Bogen indeholder en kort introduktion til tilgangen og elementerne i KRAP, og derefter behandles udbredte temaer og problemstillinger i ungdomslivet, herunder:
 • Motivation
 • Mestring
 • Selvværd
 • Udfordrende forældrerelationer
 • Angst
 • Depressive tanker
 • ADHD

  Temaerne skitseres kort, og derefter uddybes de i cases baseret på virkelige personer og rådgivningsforløb. Her fremstilles kompleksiteten i de unges udfordringer, og der lægges vægt på nødvendigheden af at anerkende og validere de unges oplevelser og tanker. KRAP ungerådgivning henvender sig til alle, der har samtaler med unge, herunder mentorer, studievejledere, UU-vejledere, ressourcepersoner, støttekontaktpersoner, lærere, pædagoger, SSP- og gademedarbejdere, misbrugskonsulenter og andre fagfolk og ungeaktører bredt forstået.

  Se indholdsfortegnelse og forord til bogen
 • forfattervideo 2013:
  Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
   7828
  button_tilbage_left.png
  « Tilbage til oversigten
  button_tilbage_right.png