button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Data som en del af dagligdagen - en refleksions- og arbejdsbog

Billede:
Data som en del af dagligdagen - en refleksions- og arbejdsbog
Forfatter(e): 
Kristine Zacho Pedersen og Jais Brændgaard Heilesen
Pris pr. stk.: 
DKK 178,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 222,50 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
Dette er en refleksions- og arbejdsbog til skoler og teams, der ønsker at udvikle en god kultur for arbejdet med data. Den er bygget op om fire overordnede spørgsmål:


 • Hvad er data - og hvad kan man bruge data til?
 • Hvad rummer en god datakultur?
 • Hvordan bliver vi dygtigere til at arbejde med data?
 • Hvad kan gøre arbejdet med data svært?

  Bogen afmystificerer og konkretiserer begrebet 'data', og den bidrager til en god og udbytterig brug af data i skolens professionelle læringsfællesskaber. I bogen hjælpes du til selv og sammen med dit team at sætte ord på, hvad data er hos jer, og hvordan den gode datapraksis kan se ud. Dette sker gennem en række konkrete øvelser, der understøtter refleksion og dialog omkring jeres erfaringer med og udvikling af arbejdet med data.

  Om forfatterne

  Jais Brændgaard Heilesen er uddannet cand.scient.pol. og har stor erfaring med evaluering og skoleområdet fra en række forskellige perspektiver. Jais er chefkonsulent i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune.

  Kristine Zacho Pedersen er uddannet folkeskolelærer og cand.pæd. i pædagogisk sociologi. Kristine har i mange år beskæftiget sig med udvikling på skoleområdet og har siden 2018 været ansat i A.P. Møller Fonden.

  Omtale

  Bogen giver gennem et letforståeligt sprog, konkrete anvisninger og øvelser, et godt bud på arbejdet med data. Der gives en god definition af begrebet, og der holdes fokus på, at arbejdet med data skal give mening og føre til handlinger. En god og direkte anvendelig bog, som kan give inspiration til alle de lærere, der arbejder i professionelle læringsfællesskaber.- Dansk bibliotekscenter

  'Men scoopet er de 13 øvelser, der fungerer som oplæg til refleksioner, samtaler, kortlægninger og analyser af mellem fem og 90 minutters varighed. Her bliver deltagerne gennem ganske enkle spørgsmål ført ind i blandt andet afklaringer af data som begreb, af data som dokumentation og beslutninger og af formålet med at arbejde med data.' - anmeldelse i Folkeskolen. Læs hele anmeldelsen i Folkeskolen her
 • forfattervideo 2013:
  Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
   7839
  button_tilbage_left.png
  « Tilbage til oversigten
  button_tilbage_right.png