button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Skolefravær - at forstå og håndtere skolefravær og skolevægring (E-bog)

Billede:
Skolefravær - at forstå og håndtere skolefravær og skolevægring (E-bog)
Forfatter(e): 
Trude Havik
Pris pr. stk.: 
DKK 203,50 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 254,38 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
Denne bog er en e-bog
Når du køber e-bogen, bliver bogen leveret til din mailadresse inden for 15 minutter. E-bogen er i epub-format, og bogen er DRM-beskyttet. Bogen bliver låst til én bruger og kan derfor ikke videresendes til andre.


Fraværet i de danske skoler er foruroligende højt. Skoler, forældre og elever føler sig magtesløse, og der er mere end nogensinde brug for et fokus på, hvilke komplekse problemstillinger og udfordringer der gør sig gældende i forhold til skolefravær og skolevægring.

Det er ingen enkelt sag at hjælpe børn, som ikke kan gå i skole, for der er tale om komplekse dynamiske problematikker, som er indlejret i og flettet ind i børns hverdagsliv, skoleliv, familieliv og ikke mindst børnenes indre liv. Årsagerne til fraværet ligger sjældent udelukkende hos børnene (eller familien), og selv hvis de gør, ligger løsningen aldrig kun hos børnene. At få barnet tilbage er nødt til at være et samarbejde med skolen, og skolen er nødt til at yde en særlig indsats, som den naturligvis skal være klædt på til.

Denne bog tilbyder en fyldig beskrivelse af de mange forskellige problemstillinger, der kan være på spil, når man står i den situation, at et barn i en kortere eller længere periode ikke kan gå i skole. Det er nogens mål, at de professionelle tidligt opdager elever, som udviser tegn på, at skolen er et svært sted at være. Med større viden og bevidsthed kan vi øge muligheden for, at elever lykkes i skolen.

Bogen er en forskningsbaseret og praktisk-metodisk håndbog, der giver viden om forskellige fravær, forebyggelse, tidlig identificering samt målrettet intervention og intensive, fokuserede tiltag. Den henvender sig til lærere, pædagoger, skoleledere, inklusionsvejledere, AKT-team og PPR-psykologer.

'I et komplekst mylder af dilemmaer, manglende viden og indsigter er denne bog kærkommen. Ud over at levere baggrundsviden om skolefravær kommer forfatteren i denne bog omkring såvel de individuelle indsatser som de kontekstuelle indsatser, der findes i form af forebyggende tiltag i skolen og intervenerende tiltag, når problemet er eskaleret. Bogen giver dermed både viden og anledning til refleksion hos den professionelle læser' - Fra bogens danske introduktion af Tine Basse Fisker, der er ph.d. og psykoterapeut.

Omtale

'Det er en bog, som jeg vil anbefale på det varmeste, at man læser på læreruddannelsen, og som man tager op på skolerne som et fælles projekt for trivsel.' - Folkeskolen
Læs hele anmeldelsen fra Folkeskolen

'Det er en virkelig god bog, som giver både viden, forståelse og gode ideer til at kunne hjælpe børn med skolevægring. Skolevægring er en meget kompleks problematik, som det er svært at løse. Men ved hjælp af denne bog, er man godt på vej. (...) Bogen anbefales derfor kraftigt til både lærer- og folkebiblioteker' - Dansk BiblioteksCenter

'Bogen er en forskningsbaseret og praktisk-metodisk håndbog, der giver en viden om forskellige former for fravær, forebyggelse, tidligt indsats og giver ideer til, hvordan man kan arbejde med det. Den henvender sig til lærere, pædagoger, skoleledere, inklusionsvejledere m.m., så kom bare i gang med at bruge den.' - Anne-Marie Meller, Lærer Ringkøbing-Skjern
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    7160-960-8
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png