button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Tip top team - værktøjskassen til det gode teamsamarbejde

Billede:
Tip top team - værktøjskassen til det gode teamsamarbejde
Forfatter(e): 
Lisbet Hauge Jensen
Pris pr. stk.: 
DKK 399,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 498,75 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:

Det skal være meningsgivende at arbejde i team. Et godt teamsamarbejde skal på én gang være både forpligtende og et frirum, udfordrende og energigivende, trygt og udviklende og skabe trivsel og arbejdsglæde. Det skal med andre ord gøre en forskel, at man arbejder sammen og sammen vokser som team. Men hvordan kommer man dertil?

Denne håndbog i teamsamarbejde hjælper jer på vej ved at præsentere en omfattende værktøjskasse af øvelser, refleksioner og metoder til udviklingen og vedligeholdelsen af et tip top teamsamarbejde, der i sidste ende er med til at øge både elevernes og teammedlemmernes egen læring og trivsel.

Bogen behandler følgende emner, der alle er vigtige for, at teamet får en fælles retning for samarbejdet:
 • Fundamentet for det gode og professionelle teamsamarbejde
 • Mål for teamsamarbejdet og evaluering af dem
 • Håndtering og udnyttelse af de forskellige roller og kompetencer, der er i et team
 • Det faciliterende teammøde og faciliterende mødeledelse
 • Teamets arbejde på både driftsniveau og udviklingsniveau og balancen mellem dem
 • Teamets trivsel og relationer og udviklingen af en teamånd.

  Bogen er systematisk bygget op og lige til at gå til, og til alle de mange øvelser hører beskrivelser af, hvor lang tid øvelsen tager, hvilke materialer der skal anvendes, hvordan man gør, og hvad der efterfølgende skal noteres i teamets fælles dokumenter.

  Bogen er målrettet skolens mange forskellige teamfora, men den kan også anvendes og tilpasses andre organisationer og uddannelseskulturer, der allerede arbejder teambaseret eller ønsker at gøre det.

  Læs et uddrag af bogen

  Omtale af bogen

  Tip top team er en glimrende bog til at udvikle og inspirere mit arbejde med udvikling af team. Dette gælder mit eget ledelsesteam, men også de teams jeg i det daglige har ansvaret for. Bogen er en meget praksisnær og konkret bog til udvikling af teamsamarbejdet. Lisbet tager os i hånden og fører både ledelse og team igennem en veltilrettelagt udviklingsproces.
  - Anne Mette Øllegaard Sørensen, afdelingsleder på Mølholm Skole

  Det var en meget positiv oplevelse at læse Tip top team. En helt igennem grundig og letforståelig brugsbog i forhold til teamsamarbejde. En guide og en kæmpe håndsrækning til nye såvel som veletablerede teams, der ønsker opkvalificering på både drifts- og udviklingsdelen.
  - Jette M. H. Kristensen, læsevejleder og teamkoordinator på Skibet Skole.

  Jeg blev helt overvældet af at læse Tip Top Team - her er en forfatter, der er grundigt inde i sit teoretiske stof og som samtidig har et hav af praktiske erfaringer at dele ud af. Bogen forholder sig til alle faser i et teams udvikling og tilbyder forskellige værktøjer, som kan inddrages i teamets arbejde med egen selvforståelse og udviklingsproces.

  Tip Top Team er en bog, hvor du som teamkoordinator kan hente inspiration, kloge ord og praksisnære værktøjer/metoder i forhold til arbejdet med alle de forskellige udfordringer, du kan møde i eget team. Bogen vil helt sikkert være mit fremtidige opslagsværk i arbejdet som teamkoordinator.
  - Anne Havgaard Mikkelsen

  'Bogen er en blomstrende have af ideer til praksis. Den er præget af forfatterens solide kendskab til folkeskolen. Mange af havens blomster er nye og nogle opstået i forlængelse af forskning og ideer om pædagogiske læringsfællesskaber. [?] Materialets styrke er de mange hverdagsnære forslag til praksis og et forslag til et systematisk udviklingsforløb med udgangspunkt i folkeskolens virkelighed - ikke i et teoretisk fatamorgana' - Helge Christiansen i Folkeskolen

  Læs hele anmeldelsen i Folkeskolen
 • forfattervideo 2013:
  Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
   7734
  button_tilbage_left.png
  « Tilbage til oversigten
  button_tilbage_right.png