"
contact-mail.png
Kontakt os

  1. Send
En kæmpe øjenåbner er på gaden
Nu kommer der atter en bog fra Anette Prehns hånd, hendes anden i 2015. Bogen hedder Hjernesmart pædagogik – stimulér børns læring, empati, indre ro og selvkontrol og udkommer onsdag den 25. november – klar til julehandelen.  

 

Pædagoger, lærere og skoleledere over hele landet er begejstrede for Anette Prehns oversættelse af hjernens spilleregler, så de kan bruges til at styrke børn og unge. Hjernesmart pædagogik bugner af aha-oplevelser, lutter nye eksempler og brugbare ”hjernesmarte” metoder, og efterspørgslen er allerede fire-cifret.

 

Bogen er bygget op som en rejse til fem destinationer: 
 

  • Rejsen til amygdala, hjernens alarmklokke
  • Rejsen til arbejdshukommelsen, hjernens midlertidige tegnetavle
  • Rejsen til pandelapperne, hjernens boss
  • Rejsen til hippocampus, hjernens huskecentral 
  • Rejsen i den selvdirigerede neuroplasticitet, den evigt foranderlige hjerne


Der sker en rivende udvikling inden for hjerneforskningen i disse år. Anette Prehns speciale er at bygge bro mellem hjerneforskning og virkelighed, at formidle jordnært og opfinde værktøjer og metaforer, der er lette at forstå, huske og anvende. Bogen inviterer læseren til – på en legende, nærværende og humoristisk måde – at supplere og videreudvikle sin pædagogiske kunnen og erfaring i lyset af hjernens logikker.

 

  

 

Om forfatteren

Anette Prehn (1975) er sociolog, foredragsholder og forfatter til fire bøger på dansk og engelsk (én er oversat til kinesisk og russisk). Hun har haft egen virksomhed i 11 år og lavet leder- og medarbejderudvikling lige så længe. Henover årene har mange kunder spurgt hende: ”Hvordan kan vi bruge det her i forhold til børn? Tænk, hvis man kunne gøre hjernen til medspiller allerede som barn og ikke først, når man kommer på arbejdsmarkedet og møder dig!”


Og 2015 blev så året, hvor Anette Prehn fik udgivet to bøger på i alt 550 sider (Hjernesmarte Børn udkom i marts) – og tilmed fik skrevet 12 hjernesange, der formidler hjernen til børn og unge i alderen fire til 16 år. I Hjernesmart pædagogik finder man blandt andet sangene Hippocampus' hoppedans, Alarmen i min hjerne, Pust luft i din pandelap, Hjernens viskelæder og Hyldestsang til hjernen – skrevet på melodier som Tingelingelater, Skorstensfej’ren gik en tur og Boogie Woogie.

  

”Anette Prehns arbejde med at oversætte hjernens spilleregler til praktisk pædagogik er lige til at gå ud og bruge. Bør ligge på ethvert natbord!” - Kirsten Pedersen, indskolingsleder, Vejgaard Østre Skole.


“Anette Prehn bidrager i dén grad til at styrke pædagogers samspil med børn!” - Michael Andersen, pædagogisk leder, Gentofte Kommune


“En meget, meget brugbar bog. Gid, at jeg havde læst denne bog allerede på min uddannelse i 1990’erne – så havde jeg været klædt bedre på til at møde “praksis”." - Anne Ørskov, lærer, Østervangskolen


“Vanskeligt stof gjort tilgængeligt for enhver. Fuld af praksisnære værktøjer. Der sker i disse år en rivende udvikling indenfor hjerneforskningen - og den viden, vi har, må revurderes og erstattes af ny viden. Derfor må den pædagogik vi indtil nu har benyttet også omformuleres og formidles på ny." - Inger Marie Kristensen, skoleleder, Sct. Jacobi Skole


“Hjerneforskning på hverdagssprog. En kæmpe øjenåbner!” - Maria Grüner Vangmand, pædagog, Kokkedal Børnehus

 

Fakta og praktiske oplysninger

  • Udkommer onsdag den 25. november 2015
  • Pris: 299,- ekskl. moms (kr. 373,75 inkl. moms)
  • 288 sider
  • ISBN: 978-87-7160-177-0


Yderligere information

For bookning af interview kontakt venligst marketingkoordinator Anita Lorenzen, Dafolo, på telefon 2080 2831 eller mail al@dafolo.dk eller kontakt Anette Prehn direkte på 6070 6022 eller anette@anetteprehn.com.

  

Tilbage
Dafolo A/S · Suderbovej 24 · 9900 Frederikshavn | Havnegade 39 · 1058 København K | Vesterballevej 5 · 7000 Fredericia | Tlf. 9620 6666