"
contact-mail.png
Kontakt os

 1. Send
Studietur med synlig undervisning i det smukke og inspirationsrige New Zealand
I november 2015 afholdt Dafolo studietur i New Zealand for at se synlig læring i praksis, og en række skoleledere, pædagogiske konsulenter og undervisere var med.

På studieturen besøgte vi ni newzealandske skoler og hørte oplæg af Viviane Robinson og David Mitchell.
 


Det første, der sprang i øjnene, da vi gik rundt på de newzealandske skoler, var væggene, som er fyldt med flot udformede, farverige hjælperedskaber med læringsstrategier, værdier, citater og elevdata, som ikke blot er til pynt, men som aktivt bliver anvendt. Blandt andet kan eleverne kigge på væggene og få hjælp, når de går i stå i deres læring, og de kan se, hvilket trin i en specifik disciplin (eksempelvis læsning) de befinder sig på, og hvad der skal til for, at de kan rykke op på næste trin. Alt er meget synligt. De elever, vi talte med, kunne ikke forestille sig andet – de ved, hvad ordene på væggene betyder, de anvender aktivt strategierne, og de har i stor stil selv været med til at udforme dem.
 

 

Ud over de faglige indslag var der også tid til at se noget af den særligt smukke newzealandske natur og kultur. Vi besøgte blandt andet den idylliske ø Waiheke Island, så et kiwi avlsprogram, besøgte en fårefarm (der er cirka 30 millioner får på New Zealand, hvilket svarer til seks får per newzealænder), så en geotermisk dal med geysere, kørte på ”luge”, besøgte en maori-landsby, hikede i Tongariro National Park (et vulkanområde, hvor store dele af Ringenes Herre er blevet optaget) m.m.

 


Respons fra deltagerne på turen har blandt andet været: ” Hvornår sender I et evalueringsskema ud, så vi kan skrive, at det hele var perfekt?” ligesom to deltagere efterfølgende har sendt mails ud med: ”Tak for en fantastisk tur” og: ”en fantastisk tur… tak.” En deltager har desuden skrevet et indlæg i fagbladet folkeskolen.dk: New Zealand: Skoleuniformer og viljen til at lære og et indlæg til Nordjyskes debatside ”På kanten” om turen: Det laminerede klasserum.
 

Interesseret i en studietur?

- eller konsulentydelser med fokus på eksempelvis synlig læring, professionelle læringsfællesskaber eller læringscentreret skoleledelse? Kontakt:
 

 • Salgs- og marketingkoordinator Dorte Kristensen dk@dafolo.dk eller telefon +45 9620 6666 
   
 • Konsulent og certificeret instruktør i Visible Learning Anne Marie Vinther
  Telefon: +45 2484 0742, e-mail: amv@dafolo.dk
   
 • Konsulent Mette Bak Bjerregaard
  Telefon +45 4139 4531, e-mail: mbb@dafolo.dk
   
 • Konsulent og certificeret instruktør i Visible Learning Torben Rahn Karstensen
  Telefon: +45 4139 4514, e-mail: trk@dafolo.dk
Tilbage
Dafolo A/S · Suderbovej 24 · 9900 Frederikshavn | Havnegade 39 · 1058 København K | Vesterballevej 5 · 7000 Fredericia | Tlf. 9620 6666