button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Ulighedens DNA? når uligheden påvirker, hvordan vi tænker, lever og dør

Billede:
Ulighedens DNA? når uligheden påvirker, hvordan vi tænker, lever og dør
Forfatter(e): 
Keith Payne
Pris pr. stk.: 
DKK 239,96 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 299,95 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
'En overbevisende og dybt læseværdig beretning.'- Barack Obama

Den grad af ulighed, vi oplever i verden i dag, har nået et hidtil uset niveau, men forskellen mellem rige og fattige har implikationer, der rækker langt ud over rene økonomiske midler. I denne bog undersøges det, hvordan ulighed skaber splittelse - ikke kun økonomisk; uligheden har også dybtgående konsekvenser for, hvordan vi tænker, reagerer på stress, hvordan vores immunsystem fungerer, og selv hvordan vi ser på moralske begreber som retfærdighed og rimelighed.

Bogen udforsker, hvordan ulighed - og følelsen heraf - bl.a. resulterer i følgende:

- At vi hele tiden sammenligner vores status med andres - og at status er et mål, som hele tiden flytter sig. Især sammenligner vi os med dem i ?samfundets top?, som hele tiden får os til at føle, at vi behøver mere endnu. Vi føler aldrig, at vi har nok.

- At fattige piger går tidligere i puberteten, får børn tidligere, får flere børn, har større sundhedsproblemer etc. Uligheden går altså i biologien.

- At der er en klar sammenhæng mellem uligheden i samfundet og den stigende polarisering i det politiske system. Der kommer færre og færre midtergrupper/brobyggere, da der er for få stemmer i det.

Omtale af bogen

'Velskrevet bog, som byder på indblik i ulighedens betydning for den enkelte og for samfundet og i de konsekvenser, uligheden har for den måde, verden formes. ... Tankevækkende og læseværdig bog for læsere, som er optaget af nyere forskning om psykologiens betydning for social sammenhængskraft.' - DBC
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    8035
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png