button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Klasselærerens håndbog

Billede:
Klasselærerens håndbog
Forfatter(e): 
Rikke Høj Dencker
Pris pr. stk.: 
DKK 210,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 262,50 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:

Hvordan håndterer du som klasselærer den udfordrende elev? Hvad stiller du op, når forældresamarbejdet knirker? Hvordan skriver du en underretning? Og hvad gør du, hvis samarbejdet med en kollega i teamet ikke fungerer? Klasselærerfunktionen er en givende, udfordrende og omfangsrig opgave. Ikke mindst, når du ikke har erfaring med den. Som klasselærer vil du opleve, at der er situationer, hvor en løsning ikke ligger lige for, eller hvor du ikke har den fornødne erfaring til at handle optimalt. Klasselærerens håndbog guider dig sikkert gennem de mange udfordringer, du møder i samarbejdet med elever, forældre og kolleger - som det kan være svært at forberede sig på.

Bogen indeholder konkrete cases og praktiske løsningsforslag til de vanskelige situationer. Fokus er på klasselærerens mange forskellige opgaver og roller i forhold til klassens elever og forældresamarbejdet. Men der er også gode råd at hente om, hvordan samarbejdet med ledelsen, de sociale myndigheder og andre faggrupper kan foregå.

Den perfekte klasselærer findes ikke. Men at blive en god klasselærer kan sagtens lade sig gøre. Det er en lærerig proces, hvor der er plads til små fejltrin såvel som forbedringer. Med Klasselærerens håndbog i tasken er du godt hjulpet på vej.

Rikke Høj Dencker er læreruddannet fra Frederiksberg Seminarium i 2000 med linjefag i dansk og engelsk. Hun blev som nyuddannet fulgt af Danmarks Radios dokumentarafdeling i tv-dokumentaren Det første år, der blev sendt første gang i 2001. Rikke har desuden bidraget til bogen Første år som lærer. Hun har siden sin uddannelse været ansat på Sjælsøskolen i Birkerød, hvor hun arbejder som engageret klasselærer.

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen

'Særdeles velegnet håndbog for især lærestuderende og nyuddannede lærere, som står midt i alt det nye og alle overvejelserne om egen praksis. Men også mere erfarne lærere kan finde inspiration i håndbogens mange cases og løsningsforslag (?) Bogen er både let at læse og at anvende som håndbog. Man kan på meget kort tid finde de informationer, man søger (?) Bogen giver en god håndsrækning til at kunne lykkes i de mange udfordringer som klasselærer.'
Læs lektørudtalelsen fra Dansk BiblioteksCenter

'Sproget i denne bog er enkelt og levende. Fremstillingen er autentisk, personlig, engageret og udstråler kærlighed til arbejdet i folkeskolen. Bogen giver et levende og farverigt billede af den mangfoldighed af elever, der findes i en klasse, og deres forskellige forudsætninger (...) Bogen kan anbefales som en inspirerende og oplysende bog til både nye og erfarne lærere i folkeskolen, og dens lyssyn og kærlighed til folkeskolen og dens udtryk for, at klasselærerfunktionen er en spændende opgave, er tiltrængt på et tidspunkt, hvor der så ofte bringes negative historier om skolen.'
Læs hele anmeldelsen fra 'Folkeskolen'
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    7160
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png