button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Læs og skriv med små børn - en guide til pædagoger (inkl. hjemmeside)

Billede:
Læs og skriv med små børn - en guide til pædagoger (inkl. hjemmeside)
Forfatter(e): 
Klara Korsgaard
Pris pr. stk.: 
DKK 199,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 248,75 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:

Børns tidlige skriftsprog (at læse og skrive) bør være en lige så selvfølgelig og stor del af dagplejens, vuggestuens og børnehavens domæne som opmærksomheden på børns udvikling af talesproget. Mest af alt, fordi børn interesserer sig for skriftsproget, fra de er ganske små. Men også, fordi skriftsproget er en meget væsentlig faktor for at begå sig og begribe verden og for at deltage i sociale fællesskaber. At skrive og læse giver mulighed for oplevelser, ny viden og større selvværd. At skrive og læse er ikke modsætninger til fantasi, leg og personlig udvikling. Det er snarere byggeklodser i processen.

Bogen giver eksempler på, hvordan det pædagogiske personale kan skrue op for læsning og skrivning i hverdagen med børnene og på den måde understøtte børnenes skriftsproglige udvikling, ligesom de understøtter børnenes øvrige udvikling.

På bogens hjemmeside findes blandt andet en række forskellige observations- og analyseskemaer til brug i arbejdet med børns tidlige læsning og skrivning. Besøg www.dafolo.dk/læsogskriv.

Klara Korsgaard er tidligere leder af Nationalt Videncenter for Læsning og forfatter til en lang række bøger og artikler om børns sprog,  læsning, skrivning og literacy.

Serien Sprog, udvikling og læring sætter fokus på nogle vigtige problemstillinger i det spændende arbejde med børns sproglige læring og giver de voksne et godt fundament at arbejde ud fra. Serien ser på sprog ud fra flere forskellige perspektiver og indeholder såvel teoretiske som praktiske udgivelser. Bøgerne i serien henvender sig til pædagoger i daginstitutioner, dagplejere, pædagogiske konsulenter på 0-6-årsområdet, lærere i indskolingen og talehørelærere samt studerende på pædagogiske grund-, videre- og efteruddannelser.

I serien er blandt andet udkommet bøgerne: Sproghistorier ? en alsidig literacy-pædagogik i børnehave, SFO og indskoling (Stig Broström og Anders Skriver Jensen), Det fortællende barn ? sådan gør du børnehavebørn til fantastiske fortællere (Pia Thomsen) og Sprogets milepæle ? hvornår skal vi være bekymrede for et barns sproglige udvikling? (Helle Bylander og Trine Kjær Krogh).

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    7671
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png