button_nav_start.png
button_nav_dafoloforlag.png
button_nav_andreforlag.png
button_nav_konferencer.png
button_nav_kontakt.png
search_left.png
search_right.png

Rum og læring - om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven (E-bog, epub)

Billede:
Rum og læring - om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven (E-bog, epub)
Forfatter(e): 
Charlotte Ringsmose, Susanne Ringsmose Staffeldt
Pris pr. stk.: 
DKK 180,00 ekskl. moms
Pris betinget inkl. moms:
DKK 225,00 inkl. moms
Bestil betinget 2013:
button_beskrivelse_on.png
Vareinfolink:
Beskrivelse:
Denne bog er en e-bog
Når du køber e-bogen, bliver bogen leveret til din mailadresse inden for 15 minutter. E-bogen er i epub-format, og bogen er DRM-beskyttet. Bogen bliver låst til én bruger og kan derfor ikke videresendes til andre.


Læring i børnehaven sker i et samspil med det fysiske miljø. Rummenes indretning understøtter positive læringsoplevelser og skaber gode rammer for udfoldelse for både voksne og børn. Og udvider vi mulighederne for, hvad der kan foregå i dem, åbner vi for børnenes læring og udvikling.

Denne rigt illustrerede bog præsenterer et væld af ideer til at indrette lokaler og udvælge materialer, så både børn og voksne får lyst til at indgå i lærende og udviklende sammenhænge.

Bogen beskriver og definerer desuden læring og udvikling hos børnehavebørn og daginstitutionernes betydning for dette, ligesom den sætter fokus på den voksnes rolle i læringen.

Bogen indeholder en lang række konkrete eksempler på og idéer til, hvordan man kan indrette eller ombygge dele af eller hele sin institution, så læringen fremmes. Her er for eksempel idéer til indretning af dokumentationsværksted, bageværksted, atelier, værksteder til hulebyggeri, madlavning og rolleleg, indretning af garderober, samt inspiration til at funktionsinddele daginstitutionen i bestemte zoner.

Bogen henvender sig til pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter, studerende og andre med interesse i børnehavebørns læring og det fysiske læringsmiljøs rolle heri.

Bogen er udgivet i et samarbejdet mellem Dafolo og Dansk Pædagogisk Forum

Charlotte Ringsmose er professor mso, ph.d., psykolog og læringsforsker ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet.

Susanne Ringsmose Staffeldt uddannet designer fra Danmarks Designskole/Rum og Møbel og arbejder med indretning blandt andet i daginstitutioner.

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen

'Det kræver faktisk ikke alverden at (om)organisere eller se på sine rum på en ny og anderledes måde. Og med denne bog i hånden er man hjulpet rigtig godt på vej. [?] Bogens budskab er bredt og kan med fordel læses af ansatte, der arbejder med de 0-3 årige børn herunder også forældre eller andre med interesse for småbørnsområdet.' - Dorthe Filtenborg Sørensen, institutionsleder, foredragsholder, forfatter
forfattervideo 2013:
Se bogens hjemmeside 2013:
  1. Varenummer:
    7160-456-6
button_tilbage_left.png
« Tilbage til oversigten
button_tilbage_right.png